Putin și Zelenski se vor vedea în viitorul apropiat? Ce se discută despre întâlnirea celor doi la Moscova și Kiev
Full Article 2 minutes read

Putin și Zelenski se vor vedea în viitorul apropiat? Ce se discută despre întâlnirea celor doi la Moscova și Kiev

Kremlinul a declarat că nu a negat niciodată posibilitatea unei întâlniri între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Vladimir Zelenski, comunică Interfax. Între timp, consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, a spus că o întâlnire între președinții Ucrainei și Rusiei ar putea avea loc în viitorul apropiat. 

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov a comentat pentru Interfax declarația ministrului turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, potrivit căreia Putin în timpul discuțiilor telefonice cu președintele Turciei a spus că nu este împotriva unei întâlniri cu Zelenski.

„Am spus în repetate rânduri că nimeni nu exclude posibilitatea unei întâlniri între Vladimir Putin și președintele Zelenski. Dar noi trebuie să înțelegem care ar trebui să fie rezultatul acestei întâlniri și ce se va discuta la ea”, a spus Peskov.

El a mai declarat că pentru aceasta are loc activitatea delegațiilor, dar despre rezultate este devreme de a vorbi.

Consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, a spus că întâlnirea dintre președinții Ucrainei și Rusiei ar putea avea loc în viitorul apropiat, iar partea ucraineană face totul pentru ca aceasta să se întâmple cât mai curând.

„Cred că nu avem atât de mult până la aceasta. Nu sunt pregătit să spun că această întâlnire poate avea loc în viitorul apropiat. Peste o zi, două, trei – nu. Va dura ceva timp, dar vom încerca să fie cât mai curând”, a spus Podolyak.

Potrivit lui, Ucraina în momentul de față caută un loc pentru negocierile între liderii Ucrainei și Rusiei. În același timp, Podolyak spune că Zelenski nu va semna niciun tratat de pace care să fie ineficient pentru Ucraina.

Anterior, președintele ucrainean a spus că Ierusalimul ar fi un posibil loc de întâlnire cu președintele rus.

De menționat că, Mihail Podolyak a declarat că Rusia și Ucraina se apropie de un compromis în procesul de negociere.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: