Putin, lăsat baltă de propriul aliat? Iran nu recunoaște regiunile ucrainene anexate de Rusia
Full Article 2 minutes read

Putin, lăsat baltă de propriul aliat? Iran nu recunoaște regiunile ucrainene anexate de Rusia

Ministrul de Externe iranian Hossein Amirabdollahian a declarat că Iranul nu recunoaște anexarea Crimeei și nici regiunilor Lugansk și Donețk. Într-un interviu acordat postului de televiziune TRT World, oficialul a spus că în ciuda „relațiilor excelente” dintre Teheran și Moscova, țara sa pledează pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, scrie Meduza.

„Recunoaștem suveranitatea și integritatea teritorială a țărilor în cadrul dreptului internațional și, din acest motiv, în ciuda relațiilor excelente dintre Teheran și Moscova, nu recunoaștem separarea Crimeei de Ucraina”, a declarat diplomatul iranian.

Potrivit lui Amirabdollahian, Iranul consideră că războiul nu este o soluție.

Nu am recunoscut secesiunea regiunilor Lugansk și Donețk din Ucraina, deoarece insistăm asupra principiului nostru permanent în politica internațională. Când spunem că războiul nu este o soluție în Ucraina, vorbim serios, și credem că aceasta este o politică fundamentală și ne bazăm pe ea”, a adăugat el.

Precizăm că Iranul a fost acuzat, în repetate rânduri, de către autoritățile de la Kiev și aliații lor occidentali, că furnizează drone Kamikaze Moscovei. În legătură cu aceste livrări, SUA și UE au înăsprit sancțiunile împotriva Teheranului.

Pe 5 noiembrie 2022, Hossein Amirabdollahian a reconoscut că republica islamică a trimis Moscovei „un număr limitat de drone, înainte de a începe invazia Ucrainei”. În același timp, șeful diplomaţiei iraniene a negat că ţara sa a mai furnizat drone sau rachete după declanșarea agresiunii ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: