VIDEO Moldova va obține în curând 60 de milioane de euro din partea UE
Full Article 2 minutes read

VIDEO Moldova va obține în curând 60 de milioane de euro din partea UE

Directorul adjunct al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene, Katarina Mathernova, întreprinde o vizită oficială în țara noastră. În cadrul unei conferințe comune cu premierul Natalia Gavrilița, oficialul a anunțat că țara noastră este în proces de finalizare a procedurilor pentru accesarea unui suport bugetar excepțional în mărime de 60 milioane de euro. Totodată, Katarina Mathernova s-a referit la agenda guvernării care, potrivit ei, este „foarte clară în pofida crizelor”.

„Eu am sentimentul că dinamica dezvoltării în această țară se petrece rapid. Atâtea lucruri s-au întâmplat pe parcursul ultimului an. Am fost aici în septembrie. Știu că v-ați ciocnit, între timp, cu criza energetică. Sunt fericită să confirm că am fost alături de dumneavoastră și am putut să ajutăm. Am sentimentul că dialogul pe care-l purtăm cu dumneavoastră, cu adevărat, este fructuos. Noi, categoric, vom continua acest dialog”, a declarat oficialul.

Katarina Mathernova s-a referit și la agenda noii guvernări. „Ați venit cu o agendă de reforme foarte clară și, în pofida crizelor, dumneavoastră vă onorați angajamentele. Atât timp cât dumneavoastră vă onorați angajamentele, noi putem să continuăm să sporim asistența noastră”, a precizat directorul adjunct al Direcției.

La fel, oficialul a anunțat că acum țara noastră se află în proces de finalizare a procedurilor pentru accesarea și debursarea programului de 60 milioane de euro pentru gestionarea crizei gazelor. „Sper că foarte curând vom reuși să semnăm acest suport bugetar excepțional. Suplimentar la aceasta, mai avem încă 15 milioane de euro pentru sprijinul grupurilor vulnerabile, dar și servicii de consultanță pe care o să le oferim începând cu anul viitor. Sperăm și foarte mult că, în al doilea semestru al anului viitor, vom reuși să vă sprijinim cu o asistență macrofinanciară”, a comunicat Katarina Mathernova.

La rândul ei, Natalia Gavrilița a spus că agenda Republicii Moldova de reforme este ambițioasă și îndrăzneață. „Ne angajăm pe deplin să adaptăm și să implementăm toate măsurile necesare pentru a moderniza țara noastră în baza celor mai bune practici europene. Noi vom continua acest dialog fructuros. Vom continua să lucrăm pe toate dimensiunile cooperării noastre”, a conchis premierul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: