Radio Chișinău își va putea păstra denumirea pentru încă 10 ani
Full Article 2 minutes read

Radio Chișinău își va putea păstra denumirea pentru încă 10 ani

Radio Chișinău, parte a Radio România, va putea utiliza în denumirea sa toponimicul „Chișinău” pentru încă 10 ani. Decizia a fost luată de 26 consilieri municipali, din totalul de 51, din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Pentru această decizie au votat 10 consilieri din Platforma DA, 5 de la Partidul Acțiune și Solidaritate, 3 de la Partidul Liberal, câte unul de la Partidul Unității Naționale și de la Partidul Democrat. Totodată, au votat „pentru” patru consilieri neafiliați și doi de la Partidul Socialiștilor. Împotrivă s-au pronunțat 14 consilieri PSRM, comunică Radio Chișinău.

Amintim că reprezentanții Radio Chișinău s-au adresat Primăriei Capitalei, în decembrie 2021, cu o cerere privind prelungirea dreptului de a utiliza toponimicul „Chișinău” în denumirea serviciului media de radiodifuziune sonoră, drept pe care l-au obținut pentru zece ani în 2012 printr-o decizie a CMC.

Conform informațiilor postate pe site-ul municipalității, proiectul de decizie elaborat în ianuarie anul curent și avizul dat de comisia pentru buget, economie, finanțe, patrimoniu local, agricultură și dezvoltarea suburbiilor erau favorabile prelungirii dreptului acordat pentru utilizarea toponimicului „Chișinău” în denumirea stației de radio.

În ședința sa din 27 aprilie, CMC a examinat proiectul deciziei și „l-a respins prin votul majorității consilierilor prezenți la ședință”. În cadrul ședinței, consilierul Partidului Șor Valerii Klimenko a spus că redacția postului de radio este administrată de un agent economic, care ar trebui să achite plăți speciale pentru utilizarea denumirii Capitalei.

În comunicatul său, redacția Radio Chișinău a subliniat că „SC Pajura Albă SRL – societatea ce operează frecvențele postului, în calitate de contribuabil, a plătit în decursul celor zece ani absolut toate taxele datorate bugetului de stat și local, întocmai și la timp.”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: