PAS se alătură inițiativei Platformei DA. Deputații vor susține moțiunea simplă contra șefului MAI
Full Article 2 minutes read

PAS se alătură inițiativei Platformei DA. Deputații vor susține moțiunea simplă contra șefului MAI

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) s-a alăturat inițiativei Platformei Demnitate și Adevăr, privind convocarea de urgență a ședinței parlamentului, în contextul răpirii polițistului Andrei Amarfi de către forțele de securitate de la Tiraspol. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Mihai Popșoi, într-o postare pe pagina sa de facebook.

„Cetățenii trebuie să cunoască ce întreprinde președinția și guvernul pentru a-l elibera? Cum a admis guvernarea de la Chișinău ca un cetătean al Republicii Moldova să fie răpit de mascați și să fie dus într-o direcție necunoscută? Oamenii trebuie să se simtă în siguranță”, a menționat Popșoi în postare.

Acesta a anunțat că se alătură demersului celor din Partidul Demnitate și Adevăr de a înainta o moțiune simplă contra ministrului Afacerilor Interne.

„Sprijinim demersul colegilor noștri din PDA cu privire la acordarea votului de neîncredere Ministrului de Interne Pavel Voicu”, a conchis deputatul.

Menționăm că Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr  (DA) a cerut recent convocarea de urgenţă a parlamentului, pentru a discuta şi analiza subiectul privind presupusa răpire a poliţistului de la Floreşti de către structurile de forță de la Tiraspol. Totodată, formațiunea va înainta o moțiune simplă contra ministrului Afacerilor Interne, dar și un proiect prin care să îşi exprime votul de neîncredere faţă de şeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

***

Reacțiile vin după ce, Procuratura raionului Florești anunțat că a inițiat pe 7 octombrie o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției susțin că polițistul Andrei Amarfii ar fi fost răpit de către „angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN”.

Reprezentanții SIS și ai MAI au anunțat ulterior că s-au autosesizat și depun eforturi pentru eliberarea angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfii, iar persoanele implicate în acest caz au fost identificate.

NM a încercat să obțină un comentariu de la așa-numitul minister al securității de la Tiraspol, însă deocamdată nu ni s-a răspuns la telefon. Pe site-ul așa numitului Minister de Interne din stânga Nistrului nu a apărut nicio informație despre acest caz. La fel, nici presa locală nu a publicat nicio știre.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: