Război mediatic? Reacția Monicăi Babuc privind preluarea conducerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării
Full Article 3 minutes read

Război mediatic? Reacția Monicăi Babuc privind preluarea conducerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

Deputata Partidului Democrat din Moldova, Monica Babuc, califică drept „minciuni” declarațiile fostului său coleg, Andrian Candu, privind o eventuală numire a acesteia în funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării. Într-o conferință de presă din 21 februarie, aceasta a declarat că în ultimele zile, formațiunea pe care o reprezintă a fost supusă unui adevărat „război mediatic” din partea grupului parlamentar Pro-Moldova din care fac parte șase deputați care au părăsit rândurile PDM.

„În ultimele zile asistăm la un fenomen destul de îngrijorător, care se numește neadevăr sau altfel spus – minciuni. A urmat un război mediatic asupra PDM și a mea personal. S-a insinuat ca argument pentru plecarea celor șase colegi faptul că discuțiile cu PSRM privind crearea unei coaliții ar fi pe final și coaliția este ca și făcută. Fals”, a declarat Babuc.

Monica Babuc a mai spus că cei șase deputați care au părăsit rândurile PDM s-au referit la întâlnirea la care a participat conducerea formațiunii cu deputații PSRM, premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon.

„Vreau să afirm cu toată tăria că la întâlnirea de luni s-a discutat agenda pe care ne-a prezentat-o prim-ministrul Chicu, șeful guvernului care a fost susținut de PDM. Prin urmare, noi am avut întrebări și am ascultat cu interes cum impleentează guvernul Chicu inițiativele pe care și le-a asumat, precum și cele ințiate de guvernul Filip și continuate de actualul guvern. Nici până atunci, nici atunci și nici după aceea nu s-a discutat despre crearea unei coaliții cu PSRM”, a menționat deputata.

De asemenea, parlamentara a ținut să precizeze că se speculează că discuțiile privind constituirea unei coaliții ar fi ilegale, pentru că au fost duse fără mandatul Consiliului Național Politic.

„Atunci când nu există discuții despre o eventuală alianță sau coaliție cu PSRM, cum putem vorbi despre mandatul Consiliului Național Politic al partidului?”, s-a întrebat aceasta.

Totodată, Monica Babuc a dezmințit informațiile privind preluarea șefiei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

„Este un fals și niciodată, nimeni, în această legislatură, din vară și până acum, nu a avut cu mine nicio discuție, nicio ofertă. Iar eu cu atât mai mult nu am avut o solicitare de acest fel”, a spus Monica Babuc.

Amintim că, anterior, fostul membru al PDM, Andrian Candu, a declarat că Partidului Democrat îi va reveni dreptul de a numi patru dintre miniștrii din cadrul guvernului, iar unul dintre aceștia este Monica Babuc, care va conduce Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: