„Războiul Rusiei are din nou impact direct asupra Moldovei”. Maia Sandu a condamnat bombardamentul asupra Ucrainei
Full Article 2 minutes read

„Războiul Rusiei are din nou impact direct asupra Moldovei”. Maia Sandu a condamnat bombardamentul asupra Ucrainei

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a comentat atacul Rusiei asupra Ucrainei, soldat cu morți și răniți, dar și cu căderea unor restul de rachetă în nordul țării noastre.

Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei are din nou un impact direct asupra Moldovei. Poliția de Frontieră a găsit fragmente dintr-o rachetă lângă satul Lauda din nordul Moldovei. Condamnăm ferm atacurile Rusiei care s-au intensificat astăzi și suntem alături de cei care au pierdut persoane dragi în Dnipro și întreaga Ucraina. Pacea trebuie să prevaleze”, a scris șefa statului pe Twitter.

 

Potrivit Kievului, Rusia a lansat pe 14 ianuarie 38 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei. 25 dintre aceste au fost nimicite. Una dintre acestea a nimerit un bloc de locuit din orașul Dnepr. Potrivit celui mai recent bilanț, au murit 5 oameni, iar circa 60 au fost răniți, inclusiv 12 copii. O fetiță de 9 ani este în stare gravă la spital. Întregul bloc a rămas fără energie electrică și casă. În total, clădirea avea 16 scări, în care locuiau circa 1700 de oameni, printre care aproximativ 200 de copii.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a comentat cele întâmplate: „Memorie veșnică celor ale căror vieți au fost răpite de teroarea rusă. Lumea trebuie să oprească acest rău. Continuă căutările sub dărâmături. Luptăm pentru fiecare om, pentru fiecare viață. Îi vom găsi pe toți cei care se fac responsabili. Toți vor fi trași la răspundere. Maxim”, a scris Zelenski pe rețelele de socializare.

În urma bombardamentului masiv, în a doua parte a zilei de 14 ianuarie, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni) resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: