Reacția Primăriei la refuzul CMC de a acorda dreptul postului radio Chișinău de a folosi toponimicul „Chișinău”
Full Article 2 minutes read

Reacția Primăriei la refuzul CMC de a acorda dreptul postului radio Chișinău de a folosi toponimicul „Chișinău”

Primăria municipiului Chișinău a venit cu o primă reacție după ce Consiliul Municipal Chișinău (CMC), a respins dreptul de utilizare a toponimicului Chișinău în denumirea postului de radio Radio Chișinău. „CMC a votat cum a votat, asta este decizia CMC, nu a executivului”.

„Este video de la ședința CMC unde șeful Direcției generale economie, comerț și turism, Roman Vitiuc, care este și membrul executivului Primăriei Chișinău prezintă și motivează acest proiect de decizie. CMC a votat cum a votat, asta este decizia CMC, nu a executivului”, se arată  în reacția Primăriei.

Mai mult, primăria afirmă că acest subiect a fost distorsionat în presă.

„Iar faptul cum a fost distorsionat în presă și manipulată opinia publică pe acest subiect, inclusiv peste Prut, demonstrează încă o dată că se dorește intenționat denigrarea imaginii primarului general, Ion Ceban”, menționează sursa citată/

Pe 27 mai, a venit cu o reacție Ministerul Afacerilor Externe al României, care „regretă decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic”, a Consiliului Municipal Chișinău. Ministerul Afacerilor Externe de la București își exprimă speranța că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă și juridică, a situației postului Radio Chișinău și va susține, în conformitate cu competențele sale, un astfel de rezultat, se mai spune în comunicatul citat.

La data de 27 aprilie CMC, în cadrul ședinței ordinare, a examinat proiectul deciziei și l-a respins prin votul majorității consilierilor prezenți în sală. Mai mult decât atât, consilierii socialiști au acuzat „Radio Chișinău” că folosește toponimicul „Chișinău” fără vreun drept și a cerut sesizarea autorităților publice.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: