Reacția Guvernului după ce „Franzeluța” a anunțat scumpiri la pâine: Căutăm posibilități pentru a fi alături de oameni
Full Article 2 minutes read

Reacția Guvernului după ce „Franzeluța” a anunțat scumpiri la pâine: Căutăm posibilități pentru a fi alături de oameni

După ce cel mai mare producător de pâine din Republica Moldova a anunțat despre creșterea prețurilor, reprezentanții Guvernului spun că vor depune efort pentru a crește veniturile populației. Pentru NM, purtătoarea de cuvânt a Guvernului Anastasia Taburceanu, a declarat că se vor căuta noi posibilități „pentru a fi alături de oameni în această perioadă dificilă”.

Potrivit reprezentanților Guvernului, compania „Franzeluța” a luat decizia de a ajusta prețurile pentru că întreprinderea activa în ultimele luni în pierdere.

Totodată, autoritățile declară că prețul la pâinea socială nu se schimbă, iar volumul acesteia a fost crescut cu 54%.

„Guvernul va continua să depună eforturi pentru a crește veniturile populației, în special a păturilor vulnerabile. În 2021, pensiile și alocațiile sociale au crescut în medie cu 400 de lei. Pentru perioada rece a anului am introdus subvenții la gaze naturale și căldură și am majorat ajutorul pentru perioada rece a anului”, a declarat pentru NM, purtătoarea de cuvânt a Guvernului Anastasia Taburceanu.

Reprezentanții Guvernului mai spun că bugetul social în 2022 va depăși cifra de 40 de miliarde de lei, reprezentând un record absolut. „Căutăm noi posibilități pentru a fi alături de oameni în această perioadă dificilă”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a Guvernului.

***

De menționat că cel mai mare producător de pâine din Republica Moldova, societatea pe acțiuni „Franzeluța”, a anunțat pe 1 februarie creșterea prețurilor pentru întregul asortiment de pâine, cu excepția celei sociale, denumite „Chișinău”. Reprezentanții întreprinderii au dat vina pe majorarea tarifului pentru gaz pentru scumpirile operate.

Menționăm că ultimile ajustări de preț aplicate de „Franzeluța” S.A. la unele din produsele sale de panificație au avut loc în anul 2015.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: