Reacția MAEIE la apelul Bulgariei, privind părăsirea R. Moldova: „Este o practică frecvent întâlnită”
Full Article 1 minutes read

Reacția MAEIE la apelul Bulgariei, privind părăsirea R. Moldova: „Este o practică frecvent întâlnită”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a comentat decizia Ministerului bulgar de Externe, de a îndemna cetățenii să părăsească Republica Moldova. Potrivit diplomaților moldoveni, este vorba despre protocolul de siguranță, de care s-a ținut cont în contextul incidentelor produse recent în regiunea transnistreană.

MAEIE subliniază că este o practică obișnuită în astfel de situații.

În legătură cu ridicarea nivelului de alertă de către Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face următoarele precizări: anunțul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări că urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană a țării noastre. Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte”, se arată în declarație.

Amintim că MAE-ul bulgar a îndemnat cetățenii acestei țări să se abțină de la orice fel de călătorii în Republica Moldova și a ridicat gradul de alertă față de țara noastră la nivelul 5 – maximal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: