Reacția Ministerului de Externe din Belarus, după aterizarea forțată a avionului Ryanair la Minsk 
Full Article 2 minutes read

Reacția Ministerului de Externe din Belarus, după aterizarea forțată a avionului Ryanair la Minsk 

Autoritățile din Belarus au acționat în mod legal atunci când au interceptat un zbor comercial după o alertă cu bombă. Declarații în acest sens au fost făcute de către secretarul de presă al Ministerului de Externe din Belarus, astăzi, 24 mai.

„Regulile de securitate sunt o prioritate absolută, peste tot și pentru toată lumea. În acest sens, acțiunile echipajului aeronavei, care este responsabil pentru viața pasagerilor, par a fi pe deplin justificate. Nu există nicio îndoială că acțiunile autorităților noastre competente au fost, de asemenea, în deplină conformitate cu regulamentele internaționale”, a spus secretarul de presă al Ministerului de Externe din Belarus.

„În acest context, ne uimește această retorică agresivă din partea mai multor țări și unor instituții europene. Are loc o politizare a situației și sunt lansate acuzații nefondate. Nu există nici o dorință de a clarifica obiectiv situația. În schimb, au fost anunțate sloganuri despre sancțiuni”, a mai spus secretarul de presă al Ministerului de Externe din Belarus.

Precizăm că pe 23 mai, la Minsk a fost reținut bloggerul și fotograful Roma Protasevici, fostul redactor al canalului de Telegram Nexta, care a fost declarat extremist în Belarus. Forțele militare aviatice belaruse au forțat avionul companiei Ryanair să aterizeze de urgență, invocând faptul că la bord ar fi o bombă. Aeronava se îndrepta de la Atena spre Vilnius.

Liderii Uniunii Europene se întrunesc, luni și marți, la Bruxelles, la o ședință extraordinară a Consiliului European. În cadrul reuniunii se va discuta și despre posibile noi sancțiuni împotriva autorităților din Belarus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: