Reacția Nataliei Gavrilița, după obținerea țării noastre a statutului de candidat la UE: „Moldova a valorificat oportunitatea istorică”
Full Article 2 minutes read

Reacția Nataliei Gavrilița, după obținerea țării noastre a statutului de candidat la UE: „Moldova a valorificat oportunitatea istorică”

Anunțul făcut de Uniunea Europeană azi, că Republica Moldova e acceptată în calitate de țară candidată UE, este o veste fantastică pentru toți cetățenii noștri iubitori de democrație și libertate. Este primul comentariu al prim-ministrei Natalia Gavrilița, după decizia din 23 iunie, a Consiliului European.

Șefa Executivului a specificat că meritul este în primul rând, al cetățenilor, care au votat „masiv pentru forțe politice care și-au asumat ferm și onest proiectul european pentru Moldova”.

„Moldova a valorificat oportunitatea istorică oferită de Uniunea Europeană. E o șansă pe care nu o puteam rata cu o putere politică angajată sincer pe calea reformelor, cu dorința de a aduce standardele economice și sociale europene în Moldova. Eu știu că oferirea acestui statut nu a fost o decizie simplă. Am muncit pentru ea, până în ultimul moment. Am dus o bătălie diplomatică majoră pentru a convinge decidenții politici europeni să ne susțină. Și am reușit!”, a comunicat premierul.

Natalia Gavrilița a dat asigurări că susținerea pe care am primit-o azi de la 27 de țări membre ale Uniunii Europene „e un motiv uriaș de bucurie pentru toți”.

„Și nu e vorba doar în noi fonduri și noi proiecte care urmează să vină să ne facă viața mai bună, ci de oportunitățile care se deschid în fața societății, economiei și cetățenilor noștri. E vorba de un drum nou pe care pășim, un drum al transformărilor durabile, un drum pe care au mers multe țări înaintea noastră, țări pe care azi le vizităm și le admirăm”, a continuat prim-ministra.

Șefa Executivului le-a mulțumit în parte fiecărui stat membru al UE.

„Un mare mulțumesc Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria.

Suntem pe calea cea dreaptă”, a conchis premierul.

Natalia Gavrilița a reiterat că Uniunea Europeană a avut capacitatea să asigure pacea și prosperitatea pentru țările membre.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: