Reacția Partidului „Șor” la decizia CSJ. Sunt pregătiți să-și apere drepturile la CEDO
Full Article 3 minutes read

Reacția Partidului „Șor” la decizia CSJ. Sunt pregătiți să-și apere drepturile la CEDO

Partidul Politic „Șor” susține că decizia din 2 decembrie a Curții Supreme de Justiție nu presupune ca formațiunea să plătească statului peste 2 milioane lei, dar se referă la refuzul de a examina recursul Partidului „Șor” împotriva deciziei anterioare a Comisiei Electorale Centrale. Mai mult, Partidul „Șor”  este pregătit să își apere nevinovăția la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Declarația a fost făcută astăzi, 9 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Anterior, Comisia Electorală Centrală, după analizarea tuturor documentelor, a stabilit că Partidul „Șor” nu poartă nici o vină pentru faptul că în perioada electorală a primit sume bănești în valoare de 2.090.000 lei, din partea mai multor persoane juridice. Cu toate acestea, în ciuda faptului că Partidul „Șor” nu a încălcat legea, Comisia Electorală Centrală a considerat că această sumă ar trebui să fie transferată către bugetul de stat de către partid”, se anunță în comunicat.

„Această decizie nerezonabilă și nedreaptă a CEC a fost atacată în instanță de către avocații noștri. Cu toate acestea, de fiecare dată instanțele judecătorești, pe motive neîntemeiate, nu au acceptat cazul spre examinare. De asemenea, la 2 decembrie, Curtea Supremă de Justiție a refuzat să cerceteze cazul în esență”, se mai anunță în comunicat.

La același subiect, Partidul „Șor” a mai scris că pe 11 decembrie, Curtea Supremă de Justiție va analiza un alt demers al partidului ce vizează acest caz. De asemenea, aceștia sunt pregătiți să-și apere drepturile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Amintim că la 9 aprilie, Comisia Electorală Centrală a somat Partidul Politic „Șor” să verse la bugetul de stat suma de 2 090 000 lei, în termen de 6 luni din momentul adoptării hotărârii, însă, reprezentanții partidului s-au adresat în instanțele de judecată.

Astfel, la 12 noiembrie, Partidul Politic „Șor” a depus o contestație împotriva Comsiei Electorale Centrale. Ulterior, judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a dispus strămutarea contestației la Curtea de Apel Chișinău, care la 14 noiembrie a declarat inadmisibilă contestația depusă.

La 21 noiembrie, avocatul Partidului „Șor” a depus recurs împotriva încheierii din 14 noiembrie 2019 a Curții de Apel Chișinău. Din motiv că recursul a fost depus la 21 noiembrie, adică în afara termenului legal de o zi prevăzut de Codul electoral, Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul depus de către Partidul Politic „Șor”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: