Reacția Procuraturii Anticorupție, după ce Dodon și-a publicat dosarele pe un site
Full Article 2 minutes read

Reacția Procuraturii Anticorupție, după ce Dodon și-a publicat dosarele pe un site

Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție după ce fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat marți, 6 decembrie, lansarea unui site, unde ar fi publicate informațiile cu privire la toate dosarele penale în care este vizat. Reprezentanții PA apreciază caracterul acestei acțiuni ca fiind „unul total politic și are ca și scop să discrediteze autoritatea justiției”.

De asemenea, PA menționează că acțiunea denotă o strategie de „spălare la față” în mod public și de-a pune presiune pe martori, precum și pe instanța de judecată.

Totodată, instituția PA consideră ca fiind incompletă informația plasată pe site de către inculpat și confirmă că la dosar există și alte materiale care susțin acuzarea.

„Procuratura Anticorupție consideră că actul justiției trebuie să aibă loc în sala de judecată, sub lupa riguroasă a legii și trebuie să poarte un caracter obiectiv, departe de intențiile populiste și politice.

Instituția Procuraturii Anticorupție nu se va lăsa atrasă într-un joc de circumstanțe și nu va admite ca imaginea și autoritatea procurorilor să fie discreditată de inculpați”, a informat instituția.

Mai mult, PA spune că va urmări felul în care vor decurge lucrurile și va reacționa în măsura în care va considera că este afectată autoritatea și credibilitatea justiției.

Amintim că ex-președintele Republicii Moldova Igor Dodon a anunțat pe 6 decembrie crearea unui site, unde ar fi publicate informațiile cu privire la toate dosarele penale în care este vizat.

Așa cum am promis mai devreme, am decis să public informațiile cu privire la toate dosarele penale deschise împotriva mea, la comanda regimului Maiei Sandu. Nu avem nimic de ascuns, și de astăzi lansăm un site, unde toată lumea se poate familiariza cu materialele cauzelor și își poate forma propria opinie pe baza documentelor, probelor și faptelor reale, dar nu a interpretărilor unilaterale. Pagina web www.cazuldodon.com este deja disponibilă tuturor celor interesați. Informațiile pe site vor fi actualizate permanent, inclusiv vor fi publicate opiniile experților în acest domeniu”, a anunțat Igor Dodon.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: