Recean, către miniștri despre vizita sa la Fălești: „Ceea ce am văzut lasă de dorit. De această dată nu o să dau nume”
Full Article 3 minutes read

Recean, către miniștri despre vizita sa la Fălești: „Ceea ce am văzut lasă de dorit. De această dată nu o să dau nume”

Premierul Dorin Recean, în cadrul ședinței de Guvern din 22 februarie, a vorbit despre vizita sa de la Fălești. Prim-ministrul a spus că ceea ce a văzut „lasă de dorit”. Recean a menționat că a efectuat vizite inopinate în unele instituții. Potrivit lui, „există o problemă de atitudine”. De data aceasta Recean a spus că nu va oferi nume, însă a cerut miniștrilor să lucreze cu funcționarii publici – „să le explicăm foarte clar că ei sunt acolo ca să deservească cetățenii”. 

„Ieri am fost în vizită la Fălești. Am discutat cu antreprenorii, în special din domeniul agricol și au fost mai multe solicitări. Printre cele mai arzătoare probleme erau investițiile în agricultură. Aici cheie este fondul de subvenționare pe care noi îl oferim și, evident, apare întrebarea cum noi distribuim aceste subvenții. (…) Împreună cu colegii de la Guvern vom urmări foarte atent cum noua modalitate de alocare a resurselor îmbunătățește, pe de o parte, viața agricultorilor iar pe de altă parte – capacitatea noastră de a produce și de a exporta”, a spus premierul.

Ulterior, el a vorbit despre vizita sa inopinată la unele instituții.

„Am mai făcut niște vizite ieri inopinate în unele instituții deconcentrate și vreau să vă spun că avem acolo foarte mult de lucru. Uitați-vă eu înțeleg atunci când într-adevăr există constrângerea aceasta că nu există suficienți bani ca să alocăm pentru infrastructura acelor instituții, că nu există suficienți bani pentru a avea și instrumente de lucru. De data aceasta nu o să dau nume, dar există și o problemă de atitudine”, a menționat Recean.

Astfel, Recean a îndemnat miniștrii să lucreze cu funcționarii public. „Dragi colegi, lucrăm pe verticală până la ultimul funcționar public să le explicăm foarte clar că ei sunt acolo ca să deservească fie cetățenii, fie mediul de afaceri. Ceea ce am văzut ieri lasă de dorit. De această dată nu o să dau nume, cu următoarele vizite inopinate o să trebuiască să fim mai incisivi. Vă încurajez și pe fiecare dintre dumneavoastră să faceți același lucru pentru că noi avem sarcina să facem guvernul acesta să ducă serviciile cât mai aproape de cetățeni și de mediul de afaceri”, a conchis Recean.

Amintim că pe 21 februarie prim-ministrul Dorin Recean a declarat că va efectua vizite în teritoriu „cu rare excepții, săptămânale”. El a precizat că multe dintre acestea nu vor fi anunțate. „Foarte multe vizite vor fi și vizite surpriză, ca să ne asigurăm că lumea nu se pregătește pentru că iată vine prim-ministrul și să putem răspunde la întrebări”, a spus Recean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: