Recean, la Forumul de securitate de la Kiev: „Victoria Ucrainei va restabili pacea și dreptatea istoriei noastre europene comune”
Full Article 2 minutes read

Recean, la Forumul de securitate de la Kiev: „Victoria Ucrainei va restabili pacea și dreptatea istoriei noastre europene comune”

Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit în cadrul celei de-a 15-a ediții a Forumului de Securitate de la Kiev, care se desfășoară în perioada 25 – 26 mai, în capitala Ucrainei. În mesajul său către participanți, oficialul a vorbit despre reziliența autorităților de la Kiev și vitejia poporului ucrainean cu care își apără țara și întregul sistem de valori europene, mai ales democrația și libertatea.

„Suntem uimiți de curajul extraordinar al poporului ucrainean și de sacrificiul de sânge al eroilor care apără libertatea Ucrainei, a Moldovei și a Europei. Susținem pe deplin Formula de pace din 10 puncte propusă de președintele Volodimir Zelenski, care conține pașii necesari pentru reglementarea conflictului. De asemenea, țara noastră susține și crearea Tribunalului Special pentru crime de război și crime împotriva umanității”, a menționat șeful Guvernului de la Chișinău în intervenția sa online, potrivit unui comunicat emis de Guvern.

Prim-ministrul Dorin Recean a reiterat faptul că Republica Moldova va continua să ofere sprijinul necesar țării vecine pentru a putea face față provocărilor sociale și economice, suplimentar la cele opt loturi de asistență pentru regiunile Ucrainei și ajutorul constant oferit refugiaților ucraineni din țara noastră.

„Republica Moldova participă în mod activ la culoarele de solidaritate, împreună cu Uniunea Europeană și alți parteneri externi. Suntem alături de poporul ucrainean. Victoria Ucrainei va restabili pacea și dreptatea istoriei noastre europene comune”, a conchis prim-ministrul Dorin Recean.

Forumul de securitate de la Kiev se desfășoară anual și este principala platformă din Ucraina pentru discutarea problemelor de război și pace, securitate națională și globală. Printre participanți se numără șefi de state și de guverne, experți în relații internaționale și probleme de securitate, diplomați, jurnaliști și activiști.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: