Recean, mesaj pentru angajații implicați în lichidarea consecințelor provocate de intemperie: „Munca voastră a adus siguranță”
Full Article 2 minutes read

Recean, mesaj pentru angajații implicați în lichidarea consecințelor provocate de intemperie: „Munca voastră a adus siguranță”

Premierul Dorin Recean a venit cu un mesaj public, pe 27 noiembrie, în care mulțumește tuturor oamenilor implicați în lichidarea consecințelor provocate de intemperiile din weekend: echipajele de intervenție, salvatori și pompieri, polițiști și carabinieri, militari, personalul medical, drumari și nu doar.

„Munca dumneavoastră nu doar a facilitat circulația pe traseele naționale și a ajutat cetățenii, dar a adus și un sentiment de siguranță”, a scris premierul pe o rețea de socializare.

Potrivit mesajului, până la această oră, peste 1400 de polițiști au fost și sunt la datorie pe traseele naționale, alți 800 de polițiști de frontieră, 400 de salvatori, 300 de angajați ai serviciilor de întreținere a drumurilor, 160 de carabinieri, continuă să intervină pentru a acorda ajutor celor blocați.

De asemenea, spune prim-ministrul țării, zeci de echipe de electricieni lucrează în 147 de localități din țară pentru a le reconecta la curent electric.

„Aeroportul Internațional și-a reintrat în ritmul normal de lucru. Începând de ieri seara, toate cursele aterizează și decolează în regim normal”, mai precizează Recean.

Amintim că meteorologii au emis cod galben și portocaliul de vânt, ninsori și viscol, în totală țara, pe 25-26 noiembrie. În consecință, sute de automobile, autocare și ambulanțe au rămas blocate în nămeți. Mai multe curse avia au fost anulate sau amânate, iar drumurile au fost blocate. Pompierii și salvatorii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 182 de situații de urgență.

La această oră, 139 de sate continuă să rămână în beznă, iar 13 drumuri – blocate. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: