Recolta de cereale din acest an a fost grav afectată de secetă. Cum va sprijini guvernul agricultorii
Full Article 2 minutes read

Recolta de cereale din acest an a fost grav afectată de secetă. Cum va sprijini guvernul agricultorii

Guvernul ia în considerare alocarea unei sume suplimentare pentru agricultorii afectați de seceta din acest an. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, după ședința din 27 iulie a conducerii de vârf a țării.

„Noi am fost țara, dar și regiunea, grav lovită de secetă toamna și iarna. Până în aprilie nu am avut precipitații. Situația a fost mai bună în mai-iunie. Este clar că au fost afectate în primul rând cerealele din prima grupă: grâul. Avem deja rezultatele recoltei. Sunt cu mult sub așteptări, mulți agenți economici au suferit”, a relatat Chicu.

Prim-ministrul țării a menționat că și o bună parte dintre culturile de floarea-soarelului și porumb sunt compromise, deoarece de aproape o lună nu a mai plouat.

„Va fi necesar de venit cu suport pentru agricultori. Am alocat acele 100 de mln de lei în fondul de subvenționare, în rectificarea bugetară. Astăzi, împreună cu colegii, vom definitiva regulamentul de repartizare a acestor bani pentru a-i ajuta pe cei care au suferit cel mai mult”, a precizat premierul țării.

Șeful executivului a menționat că va fi luată în considerare posibilitatea alocării unor sume suplimentare, în afară de cele 100 de mln de lei. Banii vor fi alocați în funcție de pierderile înregistrate de agenții economici. Șeful cabinetului de miniștri a precizat că detalii la acest subiect vor fi anunțate ulterior.

Ion Chicu a ținut să atragă atenția asupra pericolului de incendii.

Amintim că, duminică, 27 iulie, un incendiu a mistuit 7 hectare de grâu din localitatea Cernoleuca, raionul Dondușeni. Salvatorii urmează să stabilească circumstanțele în care s-a produs incendiul.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: