Record de infectări depistate timp de o zi în Germania. Angela Merkel a anunțat carantină parțială
Full Article 2 minutes read

Record de infectări depistate timp de o zi în Germania. Angela Merkel a anunțat carantină parțială

Institutul Robert Koch a anunţat joi 16 774 de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 89 de decese în Germania, în ultimele 24 de ore, transmite dpa, citată de AGERPRES. În contextul creşterii bruşte a intensităţii epidemiei, autorităţile federale şi cele din landurile germane au convenit să înăsprească restricțiile. 

x

După cea mai mare creştere zilnică, bilanţul de la începutul epidemiei a ajuns la 481 013 de cazuri şi 10 272 de morţi. Precedentul record de cazuri zilnice se înregistrase cu o zi în urmă – 14 964.

În contextul creşterii bruşte a intensităţii epidemiei, autorităţile federale şi cele din landurile germane au convenit miercuri să restricţioneze contactele până la sfârşitul lui noiembrie, în încercarea de a reduce răspândirea virusului.

Printre alte măsuri, de luni se închid instituţiile culturale, localurile de divertisment, restaurantele, sălile de sport, piscinele, saloanele cosmetice, de masaj şi de tatuaj. În aer liber se vor putea întâlni persoane din maximum două locuinţe. De asemenea, meciurile de fotbal din Bundesliga (prima divizie) se vor desfăşura fără spectatori, iar evenimentele sportive de amatori sunt interzise.

„Trebuie să acţionăm chiar acum”, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, avertizând că „dacă infecţiile continuă în acest ritm, vom ajunge la limita capacităţilor sistemului sanitar”. Ea a menţionat că 75% din cazuri nu vor mai putea fi urmărite.

Restricţiile din noiembrie, la o scară nemaiîntâlnită din martie-aprilie, sunt menite să oprească creşterea numărului de cazuri înaintea sărbătorilor de iarnă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: