Recursul lui Năstase privind cele 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, admis de CSJ
Full Article 1 minutes read

Recursul lui Năstase privind cele 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, admis de CSJ

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat încheierea Curții de Apel Chişinău din 2 octombrie adoptată la cererea de chemare în judecată înaintată de Andrei Năstase, împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC). De asemenea, a fost admis recursul depus de liderul Platofrmei DA, privind cele 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Menționăm că Andrei Năstase a depus cerere de chemare în judecată împotriva Comisiei Electorale Centrale, solicitând anularea parţială a hotărârii Comisiei Electorale Centrale ca fiind ilegală în partea stabilirii numărului total de 42 secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului.

Prin încheierea din 02 octombrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, a fost declarată inadmisibilă acțiunea înaintată de către Andrei Năstase, din motivul nerespectării procedurii prealabile. Peste o zi, Năstase, a depus recurs împotriva încheierii Curții de Apel Chișinău, solicitând admiterea recursului și casarea încheierii contestate.

CSJ  a admis recursul, ceea ce semnifică anularea parțială a actului administrativ, constatarea încălcărilor și obligarea modificării actului administrativ și a restituit cauza la Curtea de Apel Chișinău, pentru rejudecare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: