Regim special de lucru pentru bugetari. Un proiect de lege în acest sens, aprobat de guvern
Full Article 2 minutes read

Regim special de lucru pentru bugetari. Un proiect de lege în acest sens, aprobat de guvern

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind organizarea unui regim special de lucru în unitățile bugetare în contextul răspândirii infecției COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 12 iunie.

„Prin prezentul proiect se propune ca, începând cu 15 iunie, conducătorii instituțiilor bugetare din subordinea guvernului să organizeze munca salariaților în cicluri, cu o durată de două săptămâni consecutive, ținând cont de următoarele particularități:

– atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității unității, activitatea căruia necesită prezența la locul de muncă;

– excluderea prezenței sau interacțiunii salariaților în două cicluri periodice consecutiv;

– organizarea muncii la distanță pentru personalul, activitatea căruia necesită prezența obligatorie la locul de muncă”.

Aceste norme de organizare a muncii nu sunt obligatorii pentru instituțiile medico-sanitare, serviciile de salvare, asistență socială, organele apărării naționale, ordinii public și sistemului administrației penitenciare.

„Fiecare conducător de autoritate publică din subordinea guvernului este necesar să emită câteva ordine speciale. Într-un ordin să fie nominalizate persoanele care își exercită activitatea cu prezența fizică la locul de muncă. În al doilea ordin să fie indicate persoanele care vor activa în acest ciclu periodic de două săptămâni la distanță. Al treilea ordin conține lista de persoane care nu vor fi prezente fizic la lucru”, a declarat viceprim-minsitru Sergiu Pușcuța.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: