Regiunea Nikolaev a fost atacată masiv cu rachete – autoritățile din Ucraina 
Full Article 2 minutes read

Regiunea Nikolaev a fost atacată masiv cu rachete – autoritățile din Ucraina 

Duminică dimineața, regiunea Nikolaev din Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentanții Comandamentului Operațional „Sud”. Cei din urmă au mai adăugat că apărătorii ucraineni au distrus două ținte aeriene ale Federației Ruse. 

„În dimineața zilei de 5 iunie, în timpul unui atac masiv cu rachete în regiunea Nikolaev, soldații Comandamentului Operațional „Sud” au distrus două rachete de croazieră, trase de avioanele de atac rusești. Amenințările cu rachete repetate rămân”, declară Comandamentul.

Totodată, locuitorii din Nikolaev sunt îndemnați să respecte regulile de siguranță și să nu neglijeze avertismentele.

Până la această oră, partea rusă nu a comentat acuzațiile Ucrainei.

Amintim că tot în dimineața de 5 iunie, în jurul orei 6, s-au auzit mai multe explozii în regiunea Kievului. Primarul Vitalii Kliciko a spus că s-au auzit 5 explozii. Totodată, reprezentanții Administrației militare regionale Kiev au anunțat că o rachetă rusă a fost doborâtă.

La fel, compania ucraineană de generare a energiei nucleare Energoatom a anunțat că la ora 05:30 dimineața o rachetă de croazieră rusă, asemănătoare unei rachete de tip Kalibr, a zburat foarte jos deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei.

„Posibil această rachetă a fost îndreptată spre Kiev, unde s-au auzit explozii în această dimineață. Rusia continuă să creeze amenințări la adresa securității centralelor nucleare ucrainene și amenință întreaga lume cu o nouă catastrofă nucleară”, a declarat compania, menționând că și cel mai mic fragment de rachetă care intră în unitate poate provoca o catastrofă nucleară și scurgeri de radiații.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: