Reguli mai stricte la aeroport. Cine va avea acces în aerogară, din 1 mai
Full Article 2 minutes read

Reguli mai stricte la aeroport. Cine va avea acces în aerogară, din 1 mai

Autoritățile impun reguli mai stricte în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Începând cu 1 mai și până pe data de 16 mai, acces în aerogară vor avea doar pasagerii. Oamenii care vor veni să îi întâmpine sau să îi petreacă, vor trebui să aștepte afară. Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, pe 29 aprilie, în cadrul unei conferințe.

„Începând cu data de 1 mai, noi schimbăm un pic regulile de acces în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Și anume, acces în aerogară vor avea doar cetățenii care au bilete de îmbarcare în avion. Ceilalți cetățeni care vor să îi întâlnească vor fi nevoiți să îi aștepte în afara aerogării”, a declarat Ruslan Galușca.

Șeful Poliției de Frontieră susține că măsura este impusă în vederea securizării securității aeronautice.

ACTUALIZARE: Poliția de Frontieră a venit cu mai mult detalii. Potrivit sursei, accesul în terminalul aeroportuar urmează a fi permis doar pasagerilor, personalului care exercită atribuții de serviciu la prezentarea permisului de acces, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor. Pentru pasageri se va permite intrarea în incinta aeroportului în baza prezentării biletului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către autoritățile responsabile de securitate. După procedură, anunță Poliția de Frontieră, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând controlul vamal și așteptarea cursei în sala de plecări.

Sursa citată mai precizează că pe linie de activitate frontalieră vor fi întreprinse măsuri suplimentare privind menținerea regimului în Aeroport, cu suplinirea numărului de polițiști de frontieră și a echipamentelor de control, cât și antrenarea mai multor echipaje specializate.

„Pentru a ajuta autoritățile responsabile în fluidizarea fluxului de călători, dar și la degajarea circulației rutiere – excluderea ambuteiajelor din fața Aeroportului, se solicită prezentarea cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate”, face apel Poliția de Frontieră.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: