UPDATE Renunță la fotoliul de deputat, pentru cel de primar. Încă un deputat PDM își depune mandatul
Full Article 2 minutes read

UPDATE Renunță la fotoliul de deputat, pentru cel de primar. Încă un deputat PDM își depune mandatul

Deputatul PDM Alexandru Botnari, care a câștigat alegerile pentru primăria Hîncești în urma alegerilor locale din 3 noiembrie, a renunțat la mandatul de deputat. Astfel, pe circumscripția nr. 38 vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Demisia acestuia urmează să fie aprobată la finalul ședinței de astăzi, 5 decembrie, a legislativului. 

UPDATE (15.00) În cadrul unui briefing de presă, Alexandru Botnari a declarat că se retrage din politică.

„Astăzi mă întorc în funcția de primar al municipiului Hâncești. Sunt convins că voi conlucra cu colegii din PDM, dar și cu cei din alte partide care vor veni cu proiecte ce țin de administrația publică locală. Republica Moldova nu e doar municipiul Chișinău, e toată țară. Mă retrag din politică, voi munci cu oamenii. Alături de fostul președinte, Vlad Plahotniuc s-au adunat foarte mulți oameni de treabă”, a declarat Alexandru Botnari.

Știrea inițială

Botnari a declarat în cadrul ședinței de astăzi a parlamentului că astăzi este ultima sa zi în calitate de deputat.

Amintim că Alexandru Botnari a devenit deputat după ce a obținut 47% din voturi în circumscripția Hîncești. Prin urmare, odată depus mandatul de deputat, pe această circumscripție ar urma să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Ulterior, în cadrul alegerilor locale generale, el a acumulat peste 52% din voturile alegătorilor, devenind astfel primar.

Amintim că tot astăzi a fost aprobată depunerea mandatului de către un alt deputat PDM, Constantin Botnari. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: