Reprezentanta Secretarului de Stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est s-a întâlnit cu liderul regiunii transnistrene
Full Article 2 minutes read

Reprezentanta Secretarului de Stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est s-a întâlnit cu liderul regiunii transnistrene

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a avut o întrevedere, la Tiraspol, cu asistenta adjunctă a Secretarului de Stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est, Robin Dunnigan. În cadrul întrevederii, Krasnoselski a anunțat că a expediat președintei Republicii Moldova Maia Sandu o scrisoare în cadrul căreia a expus „aspectele problematice din cadrul relațiilor bilaterale”.

Oficialul american s-a deplasat la Tiraspol, unde a avut o întrevedere cu Vadim Kransoselski și cu Vitalie Ignatiev, responsabilul de relații externe a regiunii.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de administrația din stânga Nistrului, Krasnoselski i-a spus asistentei secretarului american de Stat că, pe 29 septembrie, i-a adresat președintei Maia Sandu o scrisoare, prin care „a făcut apel la dialog și activizarea procesului de negocieri, cu completarea acestuia prin conținut practic”. De asemenea, liderul de facto al regiunii a declarat că în scrisoare au fost descrise „aspectele problematice ale relațiilor bilaterale, soluționarea cărora nu poate fi amânată”.

Scrisori similare au fost expediate în adresa premierului Natalia Gavrilița și președintelui Legislativului, Igor Grosu.

„Deocamdată nu a urmat nicio reacție din partea acestora”, a constatat Krasnoselski.

***

Amintim că Robin Dunnigan, asistentă adjunctă pentru Europa Centrală și de Est a secretarului de stat al SUA, efectuează în perioada 4-5 octombrie o vizită în Republica Moldova. Pe lângă întrevederea cu președinta țării Maia Sandu, oficialul american a planificat întîlniri cu premierul Natalia Gavrilița, dar și cu Vladislav Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: