Reprezentanți ai DNA-ul din România, așteptați la Chișinău. Dragalin: „Vom beneficia de experiența lor”
Full Article 2 minutes read

Reprezentanți ai DNA-ul din România, așteptați la Chișinău. Dragalin: „Vom beneficia de experiența lor”

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin a declarat că procurorii din Direcția Națională Anticorupție din România (DNA) vor conlucra în PA cu procurorii moldoveni. Dragalin a mai precizat că la moment procurorii anticorupție au parte de consultanța ex-directorului DNA Daniel Morari.

„În toamnă am fost în România, la București. Am avut o întrevedere cu șeful DNA-ului și alți procurori din DNA. Acum planificăm un schimb de experiență unde o să avem reprezentanți din DNA unde o să vină la Chișinău, sperăm luna viitoare”, a anunțat Dragalin, la „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Ea a mai spus că sunt investigații unde Procuratura Anticorupție lucrează împreună cu procurori de la DNA.

„Clar că vecinii noștri sunt parteneri importanți în lupta noastră cu corupția mai ales când avem cetățeni ai R. Moldova care ajung în România sau invers. Avem o colaborare foarte strânsă între aceste două state și mă bucur foarte mult că avem o relație bună. Sperăm în continuă să putem învăța din experiența colegilor noștri din România”, a menționat Dragalin.

De asemenea, șefa Procuraturii Anticorupție a declarat că în prezent instituția pe care o conduce beneficiază de consultanță din partea fostului director al DNA.

„Eu cred că ar fi o soluție creativă să putem beneficia de procurori care vorbesc limba română, să nu avem careva piedici aici. Sistemul este diferit dar nu are diferențe foarte mari între România și Republica Moldova. Până atunci, un lucru de care beneficiem noi ca instituție prin susținerea partenerilor noștri externi, beneficiem de un consiliu sau de expertiza unor persoane, inclusiv fostul șef al DNA-ului, Daniel Morari”, a spus Dragalin.

Potrivit ei, începând cu această lună Procuratura Anticorupție este ajutată „în mai multe lucruri”.

„Eu cred că din punctul nostru putem beneficia foarte mult de experiența lor ca șef al DNA-ului și inclusiv ca un judecător în România. Chiar mă bucur că avem o persoană care contribuie să gestionăm lucrurile din Procuratura Anticorupție”, a punctat Veronica Dragalin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: