Reprezentanții Rosspotrebnadzor vor inspecta șase companii vinicole din Moldova
Full Article 1 minutes read

Reprezentanții Rosspotrebnadzor vor inspecta șase companii vinicole din Moldova

Un grup de experți ai Serviciului Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorului și Bunăstării Umane din Federația Rusă (Rosspotrebnadzor) vor inspecta în această săptămână șase companii vinicole moldovenești. Vizita are loc cu scopul unei eventuale extinderi a pieţei de desfacere a producţiei vitivinicole autohtone, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, publicat marți, 28 ianuarie.

„Companiile vinicole din Republica Moldova au potențial de producție pentru o piață mai largă, de aceea specialiştii Rosspotrebnadzor vor evalua potențialul de export în Federația Rusă”, a explicat Vladislav Cotici, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

Potrivit oficialului, părţile vor face un schimb de opinii privind noile prevederi ale legislației naționale din domeniu.

„Vom coordona procedurile de asigurare a controlului calității și siguranței produselor vitivinicole, care vor contribui la facilitarea exporturilor din Moldova în Rusia”, a precizat şeful ANSA.

În prezent, în Republica Moldova sunt 23 de unități vinicole care își pot exporta produsele în Federația Rusă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: