Republica Moldova a primit peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer
Full Article 2 minutes read

Republica Moldova a primit peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer

Ministerul Sănătății a recepționat un lot de 100.620 de doze de vaccin Pfizer – BioNTech/Comirnaty, donat de Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Platformei COVAX. Dozele de vaccin vor fi păstrate în depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și distribuite proporțional în toate centrele de vaccinare din țară.

„Este o donație foarte importantă pentru țară mai ales în contextul noului val de COVID-19. Mulțumim poporului american pentru acest suport și gestul de solidaritate exprimat prin această donație. Îndemnăm cetățenii RM să se vaccineze, acesta fiind cel mai sigur scut de protecție împotriva cazurilor grave și extrem de grave de covid si evitarea spitalizării”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Mecanismul COVAX este condus de Alianța pentru Vaccinuri (GAVI), Coaliția pentru inovații în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) și OMS. COVAX este singura inițiativă globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât țărilor cu venituri mai mari, cât și celor cu venituri mai mici.

„În parteneriat cu COVAX, noi am livrat cetățenilor din Republica Moldova 100.620 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19. Statele Unite ale Americii sunt devotate parteneriatului cu Moldova și contribuie la stoparea pandemiei în întreaga lume” a spus însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Chișinău, Laura Hruby.

Amintim că, anterior, Guvernul SUA a donat Republicii Moldova 302.400 de doze de vaccin Johnson & Johnson (Janssen) prin intermediul Platformei COVAX.

În total, țara noastră a recepționat 2.823.060 de doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 917.010 doze prin Mecanismul COVAX. Până în prezent, 1.009.598 persoane au încheiat schema completă de vaccinare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: