Și-a onorat Moldova obligațiile la APCE? La Strasbourg va fi prezentat raportul
Full Article 1 minutes read

Și-a onorat Moldova obligațiile la APCE? La Strasbourg va fi prezentat raportul

Republica Moldova va prezenta raportul privind onorarea obligațiilor şi angajamentelor în calitate de țară membră a Consiliului Europei. Se va întâmpla în cadrul sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea se va desfășura la Strasbourg, în perioada 23-27 ianuarie.

Din componența delegației Parlamentului Republicii Moldova fac parte Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, Ion Groza, șeful delegației naționale la APCE și deputata Natalia Davidovici.

Pe agenda sesiunii de iarnă a APCE mai figurează dezbaterea de urgență a aspectelor juridice și celor referitoare la drepturile omului a agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. Totodată va fi abordat și subiectul recentelor tensiuni dintre Serbia și Kosovo.

Un alt subiect de actualitate, inclus pe ordinea de zi a sesiunii, este violența sexuală legată de conflict. Deputata Natalia Davidovici va avea o intervenție în acest context. Totodată, parlamentara se va referi la Convenția de la Istanbul, rolul și responsabilitatea bărbaților și băieților în stoparea violenței de gen împotriva femeilor și fetelor, dar și identificarea soluțiilor pentru captivitatea conjugală.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: