Republica Moldova și Turcia au convenit asupra recunoașterii reciproce a certificatelor naționale de vaccinare
Full Article 50 second read

Republica Moldova și Turcia au convenit asupra recunoașterii reciproce a certificatelor naționale de vaccinare

Republica Moldova și Turcia au convenit asupra recunoașterii reciproce a certificatelor naționale de vaccinare, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Astfel, cetățenii vaccinați ai Republicii Moldova și persoanele cu reședința legală în țara noastră, la intrare în Turcia, vor fi scutiți de prezentarea testului PCR și nu vor fi plasați în izolare, la prezentarea unui certificat național de vaccinare împotriva COVID-19, emis de autoritățile competente naționale. Această procedură se aplică tuturor vaccinurilor aprobate la nivel național în ambele țări.

Turcia este cea de-a patra țară, după Ungaria, Ucraina și Georgia, cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Bulgaria, Spania și Muntenegru au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: