Republica Moldova va sista în totalitatea traficul aerian. Despre ce măsuri a mai anunțat premierul Ion Chicu
Full Article 2 minutes read

Republica Moldova va sista în totalitatea traficul aerian. Despre ce măsuri a mai anunțat premierul Ion Chicu

După ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, premierul Ion Chicu a anunțat despre implementarea unor noi măsuri restrictive pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. 

Astfel, începând cu data de 17 martie, ora 00:00, Republica Moldova sistează în totalitatea traficul aerian. „Este o măsură absolut necesară”, a declarat Ion Chicu.

De asemenea, începând cu data de 17 martie, ora 00:00, se sistează traversarea frontierei terestre a Republicii Moldova a cetățenilor străini. Excepție fac parte persoanele cu statut diplomatic, cei care au reședință în Republica Moldova și cei care sunt antrenați în transportul mărfurilor.

Mai mult, de mâine, 16 martie, se va sista activitatea punctelor de comercializare cu amănuntul. Potrivit lui Chicu, excepție fac parte entitățile care comercializează produse alimentare și farmaciile. Totodată, stațiile PECO vor funcționa în continuare.

Premierul a anunțat că va fi sistată activitatea tuturor piețelor, indiferent de produselor pe care le comercializează. Același lucru se va aplica și în privința unităților de alimentație publică.

Precizăm că în Republica Moldova au fost confirmate 12 cazuri de infectare cu COVID-19. În același timp, 27 de persoane sunt suspecte, iar  8158 se află sub supraveghere la domiciliu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: