Restricții mai dure în Transnistria: se închid cinematografele, teatrele, casele de cultură și activitățile sportive
Full Article 1 minutes read

Restricții mai dure în Transnistria: se închid cinematografele, teatrele, casele de cultură și activitățile sportive

Autoritățile de la Tiraspol au decis să impună restricții mai dure în regiunea transnistreană, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. Astfel, din 15 martie, se vor închide toate cinematografele, teatrele, cluburile, casele de cultură și activitățile sportive pentru copii.

În prezent, 57 de clase din 29 de școli, precum și 13 grădinițe din stânga Nistrului sunt plasate în carantină. În total, elevi din aproape 100 de clase învață la distanță. În context, autoritățile locale au decis să prelungească vacanța școlarilor: aceasta va începe pe 15 martie și va dura două săptămâni.

De asemenea, din 15 martie, vor fi închise toate teatrele, cinematografele, activitățile sportive pentru copii, precum și casele de cultură.

***

În regiunea transnistreană sunt testați pozitiv cu Covid-19, zilnic, circa 185 de oameni. Campania de imunizare din stânga Nistrului va începe pe 12 martie.

Amintim că Tiraspolul a primit 1810 doze de ser anticoronavirus, produs de AstraZeneca, din lotul donat de guvernul României.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: