Revenco scoate poliția în stradă. Când vor începe să curgă amenzile pentru cei care nu respectă restricțiile?
Full Article 3 minutes read

Revenco scoate poliția în stradă. Când vor începe să curgă amenzile pentru cei care nu respectă restricțiile?

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, în cadrul unor declarații de presă, a vorbit despre activitățile ce urmează a fi realizate de subdiviziunile MAI în contextul creșterii cazurilor de COVID-19. Astfel, s-a dispus mobilizarea polițiștilor, carabinierilor, polițiștilor de frontieră, dar și a salvatorilor. Aceștia vor monitoriza punctele și centrele comerciale, piețele, mall-urile, dar și stațiile de așteptare a transportului public din țară. Amenzi în următoarele zile nu vor fi aplicate, potrivit ministrei.

„Am solicitat mobilizarea poliției și carabinierilor, polițiștilor de frontieră și salvatorilor pentru a preveni răspândirea tulpinii. Am dispus și întocmirea unui plan pentru desfășurarea misiunilor pentru prevenire și control, cu accent sporit pe zonele aglomerate, în orele de vârf, pe întreg teritoriul țării, în special în mun Chișinău”, a declarat ministra.

Revenco a mai spus că a solicitat șefilor de arme să asigure activitatea neîntreruptă a misiunilor prin antrenarea echipelor de patrulare pe teritoriul staților de așteptare a transportului public, în mijloacele de transport public, centre comerciale, centre de agrement și alte zone publice.

„Vom monitoriza, în primul rând, activitatea de comerț – puncte și centre comerciale. Vom preîntâmpina administratorii de mall-uri, piețe, administratori ai transportului public asupra respectării regulilor de combatere a virusului”, a declarat Revenco.

La nivel local, ministra a spus că inspectorii de sector vor fi orientați spre a ajuta medicii de familie în monitorizarea persoanelor plasate în izolare.

„În cazul în care măsurile nu vor fi respectate, vom fi nevoiți să aplicăm amenzi. Noi nu ne dorim să le aplicăm. De aceasta, în următoarele zile se vor organiza vizite de prevenire în care nu vom aplica amenzi, în schimb vom insista pe informare”, a conchis ministra.

***

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat pe 20 ianuarie noile măsuri impuse de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP). Astfel, în următoarele două săptămâni elevii vor studia în regim online. De asemenea s-a luat decizia de a sista organizarea evenimentelor private de orice tip.

Totodată, ministra a declarat că CNESP impune și obligativitatea prezentării Certificatelor COVID în aproape toate instituțiile din țară. Nemerenco a precizat că următoarea săptămână va fi cea mai grea și a făcut un apel responsabilitate.

Ministra Nemerenco a menționat că astăzi vor fi peste patru mii de cazuri noi și nu exclude că în viitor numărul cazurilor pozitive zilnice ar putea trece de 10 mii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: