„Riscuri de atac aerian asupra Ucrainei”. Cinci puncte de trece a frontierei din Republica Moldova și-au sistat activitatea
Full Article 2 minutes read

„Riscuri de atac aerian asupra Ucrainei”. Cinci puncte de trece a frontierei din Republica Moldova și-au sistat activitatea

Poliția de Frontieră informează despre sistarea activității a cinci puncte de trecere a frontierei. În toate cele cinci cazuri, decizia are legătură cu războiul din Ucraina. 

UPDATE (13:00) Poliția de Frontieră a precizat că toate punctele de trecere a frontierei și-au reluat activitatea.

PTF Giurgiulești-Reni nu funcționează din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană.

PTF Otaci, PTF Larga, PTF Unguri, PTF Briceni și-au întrerupt programul de lucru din motive de securitate, autoritățile din Ucraina nu permit trecerea frontierei în contextul riscurilor de atac aerian asupra Ucrainei.

„Recomandăm călătorilor, din timp, să opteze pentru punctele de trecere din proximitate sau să amâne, în măsura posibilităților, deplasările în Ucraina. Revenim cu actualizare”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Amintim că, în dimineața de 31 octombrie, în toate regiunile Ucrainei a fost declarată alertă aeriană. Potrivit presei din țara vecină, au fost semnalate zeci de rachete.

Informații confirmate până la ora 8:50:

  • La Harkov a fost avariat un obiectiv de infrastructură critică, metroul și-a sistat activitatea.
  • La Kiev au fost auzite mai multe explozii, iar în mai multe cartiere a fost suspendată furnizarea de curent electric, apă potabilă și legătură telefonică.
  • Autoritățile din regiunile Dnepropetrovsk și Zaporojei au semnalat avarii la anumite obiective de infrastructură energetică.
  • Explozii au fost auzite în orașul Vîșhorod, precum și regiunile Vinnița, Poltava, Hmelnițkii și Volîn.
  • Primarul din Krivoi Rog a declarat că în regiunea orașului au fost lansate mai multe rachete.
  • Administrația prezidențială de la Kiev a anunțat despre sistarea la scară largă a furnizării energiei electrice, din cauza „atacurilor asupra infrastructurii critice”

Deocamdată nu au fost anunțate posibile victime și consecințe concrete ale atacurilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: