„Riscuri de atac aerian asupra Ucrainei”. Cinci puncte de trece a frontierei din Republica Moldova și-au sistat activitatea
Full Article 2 minutes read

„Riscuri de atac aerian asupra Ucrainei”. Cinci puncte de trece a frontierei din Republica Moldova și-au sistat activitatea

Poliția de Frontieră informează despre sistarea activității a cinci puncte de trecere a frontierei. În toate cele cinci cazuri, decizia are legătură cu războiul din Ucraina. 

UPDATE (13:00) Poliția de Frontieră a precizat că toate punctele de trecere a frontierei și-au reluat activitatea.

PTF Giurgiulești-Reni nu funcționează din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană.

PTF Otaci, PTF Larga, PTF Unguri, PTF Briceni și-au întrerupt programul de lucru din motive de securitate, autoritățile din Ucraina nu permit trecerea frontierei în contextul riscurilor de atac aerian asupra Ucrainei.

„Recomandăm călătorilor, din timp, să opteze pentru punctele de trecere din proximitate sau să amâne, în măsura posibilităților, deplasările în Ucraina. Revenim cu actualizare”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Amintim că, în dimineața de 31 octombrie, în toate regiunile Ucrainei a fost declarată alertă aeriană. Potrivit presei din țara vecină, au fost semnalate zeci de rachete.

Informații confirmate până la ora 8:50:

  • La Harkov a fost avariat un obiectiv de infrastructură critică, metroul și-a sistat activitatea.
  • La Kiev au fost auzite mai multe explozii, iar în mai multe cartiere a fost suspendată furnizarea de curent electric, apă potabilă și legătură telefonică.
  • Autoritățile din regiunile Dnepropetrovsk și Zaporojei au semnalat avarii la anumite obiective de infrastructură energetică.
  • Explozii au fost auzite în orașul Vîșhorod, precum și regiunile Vinnița, Poltava, Hmelnițkii și Volîn.
  • Primarul din Krivoi Rog a declarat că în regiunea orașului au fost lansate mai multe rachete.
  • Administrația prezidențială de la Kiev a anunțat despre sistarea la scară largă a furnizării energiei electrice, din cauza „atacurilor asupra infrastructurii critice”

Deocamdată nu au fost anunțate posibile victime și consecințe concrete ale atacurilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: