Rishi Sunak – următorul premier al Marii Britanii. Primul de culoare și cel mai tânăr din ultimii 200 de ani
Full Article 2 minutes read

Rishi Sunak – următorul premier al Marii Britanii. Primul de culoare și cel mai tânăr din ultimii 200 de ani

​Rishi Sunak a fost declarat luni următorul lider al Partidului Conservator al Marii Britanii de către șeful Comitetului 1922 al Partidului Conservator, ceea ce înseamnă că este pe cale să devină următorul prim-ministru al țării, scrie Hotnews. Asta după ce singurul său rival, Penny Mordaunt, s-a retras din competiția internă din Partidul Conservator. BBC relatează, că acesta va prelua oficial această funcție,  cel mai probabil din 25 octombrie.

Ales pentru prima dată în parlament în 2015, Rishi Sunak va deveni primul hindus și prima persoană de culoare care va conduce guvernul Marii Britanii. La vârsta de 42 de ani, este și cea mai tânără persoană care a preluat funcția în ultimii 200 de ani.

Este o revenire remarcabilă pentru Sunak, care a pierdut cursa pentru funcția de premier în fața lui Liz Truss cu mai puțin de două luni în urmă, când a fost acuzat de unii din Partidul Conservator că a fost cel care l-a dat jos pe Boris Johnson.

Fostul ministru britanic de finanțe a fost cel mai popular candidat în rândul parlamentarilor conservatori în cadrul competiției pentru conducerea partidului de anul acesta, dar, după ce a ajuns în turul doi împotriva lui Truss, a pierdut în urma unui vot la care au participat aproximativ 170.000 de membri ai partidului, cei care au luat decizia finală.

Fostul premier britanic Liz Truss și-a anunțat demisia pe 20 octombrie,  după doar 44 de zile de la învestirea în această funcție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: