Rizea spune că va avea pază de stat la Chișinău. MAI reacționează: „Persoanei vizate i-a fost respinsă solicitarea”
Full Article 2 minutes read

Rizea spune că va avea pază de stat la Chișinău. MAI reacționează: „Persoanei vizate i-a fost respinsă solicitarea”

Cristian Rizea, ex-deputatul român stabilit în Republica Moldova a anunțat, pe 18 aprilie, că Ministerul de Interne moldovean îi va oferi pază de stat. „Mi-au comunicat că întrunesc condițiile”, a spus Rizea. Pe 19 aprilie, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) declară că informația prezentată de fostul parlamentar român este eronată. Potrivit oamenilor legii, Rizea ar fi solicitat pază de stat, însă i-a fost respinsă cererea. 

Cei de la Poliție spun că fostul deputat român a fost informat că i-a fost respinsă solicitarea.

„Persoanei vizate i-a fost respinsă solicitarea, pe motiv de neîntrunire a condițiilor specificate în art. 23 a legii menționate. Despre decizia adoptată, persoana a fost înștiințată în scris”, au comunicat reprezentanții Poliției.

Cristina Rizea a anunțat, pe 18 aprilie, că Ministerul de Interne al Republicii Moldova îi va oferi pază de stat. El a adăugat că la domiciliul său din Chișinău au venit doi colaboratori ai Ministerului de Interne, care i-au comunicat despre decizie.

„Mi-au comunicat că întrunesc condițiile pentru a obține pază de stat. Mi-au arătat Legea 105, articolul 23. Doamna Revenco, vă mulțumesc pentru faptul că respectați legea. Aviz mafioților și celor care îmi vor capul! Așadar, cei care nu credeau că Rizea va avea pază de stat – surpriză”, a declarat Rizea, comunică Realitatea din Moldova.

Sursa mai declară că fostul deputat român a solicitat pază de stat pe 11 aprilie „la câteva zile după ce a fost ținta unui atac terorist”.

Solicitarea ar fi fost depusă pe numele ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco, președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, consilierului președintei pe probleme de securitate națională, Dorin Recean, președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și prim-ministrei, Natalia Gavriliță.

***

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Acesta, însă, fugise din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019.

Acesta a devenit cunoscut publicului larg datorită informațiilor compromițătoare pe care le publică pe canalul său de YouTube și pe rețelele de socializare, despre politicieni și oameni de afaceri din R. Moldova și România.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: