Rogozin are nevoie de operație după ce a fost rănit la Donețk. Medicii din Rostov-pe-Don consideră că e prea riscantă
Full Article 2 minutes read

Rogozin are nevoie de operație după ce a fost rănit la Donețk. Medicii din Rostov-pe-Don consideră că e prea riscantă

Fostul șef „Roscosmos” Dmitri Rogozin, care a fost rănit în timp ce-și serba ziua de naștere într-un hotel din Donețk, va fi transportat la Moscova, întrucât medicii din Rostov-pe-Don consideră că politicianul are nevoie de o operație dificilă, informează Vedomosti.

„Deocamdată Dmitri Olegovici nu a fost operat. Medicii din Rostov pe Don nu s-au încumetat să efectueze intervenția, din cauza gradului de dificultate. După ce va fi transportat la Moscova, decizia privind tratamentul său va fi luată de un consiliu de medici”, notează TASS.

Amintim că presa rusă a anunțat pe 22 decembrie că Rogozin a fost rănit într-un hotel unde și-ar fi sărbătorit ziua de naștere. Au mai fost răniți președintele administrației „DNR” Vitalii Hoțenko, primarul localității Gorlovka Ivan Prihodiko, dar și alte persoane care le însoțeau. Ulterior, Rogozin a anunțat că ajutorul său Mihail Bridasov a murit.

Ex-șeful „Roscosmos” a precizat că un ciob de 3×4 mm l-a rănit mai sus de omoplatul drept. Presa rusă a scris că acesta ar fi fost rănit și la fesă, șold și o zgârietură minoră în zona capului. Rogozin a fost internat inițial la Donețk, apoi transportat în Rostov-pe-Dodon.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a menționat în acest context că aflarea în unele regiuni din „DNR”, „LNR” și alte teritorii rămâne periculoasă, însă asta „nu ar trebui să îi încurce pe oficiali să își îndeplinească funcțiile”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: