Rogozin susține că a mers în linia întâi a frontului din Zaporojie
Full Article 2 minutes read

Rogozin susține că a mers în linia întâi a frontului din Zaporojie

Fostul șef al „Roscosmos” Dmitrii Rogozin a publicat pe rețelele de socializare o fotografie în care apare pe fundalul unei mașini de luptă cu inscripția „Z”. Acesta susține că fotografia a fost făcută pe prima linie a frontului, în regiunea Zaporojie din Ucraina.

„Acum îmi doresc ca visul meu despre Slaviansk să se îndeplinească. Orice s-ar spune. Mereu învinge cel care este gata să meargă până la capăt”, a scris Rogozin. 

Oficialul rus a făcut astfel trimitere la postarea sa anterioară, devenită celebră: „Băieți, aș renunța fără să stau pe gânduri la toate funcțiile pe care le dețin  pentru fericirea de a fi împreună cu apărătorii Slavianskului”, pe care pe atunci vicepremierul Rusiei Dmitrii Rogozon a publicat-o în 2014, la începutul luptelor din Donbas.

Cu o zi mai devreme, Rozogin a anunțat că a adus la Donețk „echipament de iarnă pentru batalionul de apărători ai Donbasului”.

***

Putin l-a concediat pe Rogozin din funcția de șef al „Roscosmos” în data de 15 iulie. Portalul Meduza a scris atunci că Rogozin ar putea obține o funcție în cadrul administrației prezidențiale. Portalul „Vedomosti” a scris la finalul lunii septembrie că Dmitrii Rogozin ar putea obține funcția de conducător al unui nou district federal, denumit Crimeea.  În componența acestuia ar urma să între peninsula, dar și teritoriile ucrainene anexate recent.

Anterior, despre faptul că s-a înrolat în armată și fostul comandant al separatiștilor proruși din Donbas – Igor Strelkov (Ghirkin). Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat o recompensă de 100 mii de dolari pentru luarea lui Ghirkin în calitate de prizonier. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: