România a acordat 500 autorizații pentru operatorii de transport moldoveni pentru servicii ocazionale neliberalizate
Full Article 1 minutes read

România a acordat 500 autorizații pentru operatorii de transport moldoveni pentru servicii ocazionale neliberalizate

România a transmis 500 autorizații destinate operatorilor de transport moldoveni pentru efectuarea serviciilor ocazionale neliberalizate. Informația a fost confirmată pe 8 septembrie de Agenția Națională Transport Auto (ANTA).

Decizia a fost adoptată în rezultatul deciziilor adoptate în cadrul ședinței Comisiei Mixte moldo-române din data de 16-17 iunie, cu privire la transportul de persoane. 

Prin urmare, Agenția Națională Transport Auto atenționează operatorii de transport rutier despre utilizarea obligatorie, începând cu data de 12 septembrie 2022, a autorizațiilor pentru efectuarea transportului de persoane prin servicii ocazionale neliberalizate în tranzit pe teritoriul României.

Operatorii de transport, care au beneficiat de procedura de informare a autorităților române din punctele de frontieră și de control la efectuarea transportului de persoane în baza autorizațiilor pendulare ale Republicii Bulgaria, de asemenea urmează să solicite autorizații pentru efectuarea serviciilor ocazionale neliberalizate în tranzit pe teritoriul României.

Totodată, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii al României a comunicat despre anularea din data de 12 septembrie a autorizării acordate anterior operatorilor de transport în baza solicitărilor ANTA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: