România a actualizat lista țărilor pentru care cere carantină de 14 zile. Republica Moldova rămâne în „zona galbenă”
Full Article 2 minutes read

România a actualizat lista țărilor pentru care cere carantină de 14 zile. Republica Moldova rămâne în „zona galbenă”

Institutul Național pentru Sănătate Publică din România a publicat lista actualizată a țărilor pe care România le consideră din „zona galbenă”. Cetățenii care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile la sosirea în România. Măsura intră în vigoare de luni, 3 august, scrie Digi24.

x

Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Israelul rămân în continuare în zona galbenă, prin urmare cei care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină. De asemenea, rămân pe listă Muntenegru, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina.

În schimb, această măsură NU mai este valabilă pentru cei care vin din Serbia și Rusia, două dintre țările care au ieșit din noua listă a „zonei galbene”.

În lista care intră în vigoare de luni, 3 august, sunt mai puține state (41) decât în cea valabilă până acum, care avea 44 de state.

Pentru stabilirea acestei liste galbene criteriul de care se ține cont este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică din România și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: