România a publicat lista statelor, cetățenii cărora nu vor fi obligați să stea în carantină la intrarea în țară. Republica Moldova nu se regăsește în această listă
Full Article 2 minutes read

România a publicat lista statelor, cetățenii cărora nu vor fi obligați să stea în carantină la intrarea în țară. Republica Moldova nu se regăsește în această listă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a aprobat lista statelor, cetățenii cărora nu vor fi obligați să stea în carantină la intrarea în țară. Republica Moldova nu se regăsește în această listă. 

Astfel, începând cu 15 iunie, se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00.

Totodată, ambasada României în Republica Moldova notează următoarele fapte:

– persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată;

– persoanele care fie au plecat din România şi petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă ţară exceptată de la măsura carantinării/izolării, fie au petrecut o perioadă de cel puţin 14 zile cumulativ în ţări exceptate de măsura carantinării/izolării nu intră în carantină/izolare la intrarea în România;

– se exceptează de la măsura izolării/carantinării persoanele care intră în România pentru prestarea de activităţi medicale.

De asemenea, Comisia a dispus reluarea zborurile către şi din ţările pentru care persoanele care sosesc în România sunt exceptate de la măsura de carantină / izolare.

Precizăm că până astăzi, 16 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22 415 cazuri de COVID–19, dintre care, 16 071 de pacienți s-au însănătoșit, iar 1437 au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: