România a reparat calea ferată între porturile Giurgiulești și Galați
Full Article 50 second read

România a reparat calea ferată între porturile Giurgiulești și Galați

România a reparat linia de cale ferată de la portul moldovenesc Giurgiuleşti până la portul românesc Galaţi de pe Dunăre. Acest lucru a fost anunțat pe 7 iulie de ministrul Transporturilor al României, Sorin Grindeanu, menționând că lucrările de reparație au fost finalizate cu aproape o lună înainte de termen.

După cum a remarcat ministrul, acum trenurile de marfă care vin din Ucraina prin Moldova nu vor trebui să fie reîncărcate la graniță.

„Din acest moment trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galați, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră. Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galați pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: