România are un prim-ministru interimar. Ce știm despre el?
Full Article 1 minutes read

România are un prim-ministru interimar. Ce știm despre el?

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a numit în seara de 7 decebrie pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ca premier interimar, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale de la București.

Președintele României a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României și l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului guvern, se arată în mesaj.

Decizia vine după ce Ludovic Orban a demisionat din funcția de prim-ministru. Decizia a fost anunțată în urma unei discuții a acestuia cu președintele Klaus Iohannis, în cadrul căreia liderul de la Cotroceni i-a cerut să-și asume eșecul pentru rezultatul alegerilor parlamentare.

Nicolae Ciucă este un general român de armată, fost șef al Statului Major. Nicolae Ciucă a cerut trecerea în rezervă anul trecut, când a fost propus să ocupe funcția de ministru al apărării, întrucât standardele NATO impun ca această funcție să fie ocupată de un civil. În perioada pandemiei, Ministerul Apărării s-a implicat în gestionarea crizei sanitare, furnizând inclusiv manageri militari pentru spitalele aflate în dificultate, scrie Digi24.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: