România a exportat 1.000 de MW de electricitate către Moldova și Ucraina, datorită unei producții uriașe de energie eoliană
Full Article 2 minutes read

România a exportat 1.000 de MW de electricitate către Moldova și Ucraina, datorită unei producții uriașe de energie eoliană

România a exportat în Republica Moldova aproape 1 000 de MW de electricitate în dimineața zilei de 8 ianuarie, dar cea mai mare parte din această energie s-a dus mai departe spre Ucraina, potrivit datelor analizate de Hotnews.ro. Se întâmplă în condițiile în care turbinele eoliene instalate în țara vecină produc o cantitate uriașă de electricitate.

Producția de electricitate a României a depășit în dimineața de 8 ianuarie 9 000 de MW, cea mai mare parte provenind, în jurul orei 10:00, din turbine eoliene.

Acestea asigură peste 2 460 de MW, în contextul în care toată partea de est a României se afla sub cod galben de vânt puternic, ninsori și viscol.

În total, în România sunt instalate turbine eoliene de 3 000 de MW.

A doua sursă de producție a energiei sunt hidrocentralele, care produceau 2 415 MW la ora menționată. Astfel, peste jumătate din producția țării este reprezentată de surse regenerabile.

România exportă electricitate în Ucraina

Consumul țării este de aproximativ 8 200 MW, iar producția totală depășește 9 100 MW, diferența fiind exportată.

Potrivit datelor Transelectrica, aproape 1 000 de MW au plecat spre Republica Moldova.

La rândul său, Republica Moldova își asigură aproape integral consumul (821 MW la ora analizată) din producție proprie (721 MW) și exportă spre Ucraina o cantitate de peste 800 MW, după cum au arătat datele Moldelectrica.

Așadar, aproape întreaga cantitate de energie care pleacă la export din România s-a îndreptat către Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: