România: La spitalul din Buzău, pacienții cu Covid sunt tratați în mașinile personale
Full Article 2 minutes read

România: La spitalul din Buzău, pacienții cu Covid sunt tratați în mașinile personale

Tuburi de oxigen atașate direct mașinilor personale în care se află pacienți cu COVID-19, așa tratează medicii de la Spitalul Județean de Ugență Buzău noile cazuri, pentru că unitatea medicală nu mai are niciun loc liber. În valul al patrulea al pandemiei, numărul pacienților s-a dublat față de cel anterior. Cei mai mulți dintre ei sunt nevaccinați, scrie digi24.

În curtea Spitalului de Urgență Buzău pacienții sunt tratați direct în mașini. Un asistent le aduce câte un tub de oxigen și le pune masca până când un pat va fi eliberat. De trei zile la Buzău nu mai este niciun pat liber. Managerul a blocat 8 ambulanțe în curte pentru a le acorda pacienților primul ajutor.

„Majoritatea pacienților vin cu afecțiuni pulmonare destul de ridicate. Peste 50%, cu oxigenare mică, având nevoie de oxigen chiar și în mașinile particulare. Sunt pacienți cărora suntem nevoiți să le ducem tuburi de oxigen pentru a putea respira normal. E clar că cei care nu sunt vaccinați ajung în forme grave”, spune Claudiu Damian, manager SJU Buzău.

Toate cele 182 de locuri speciale pentru pacienții COVID-19 de la Spitalul Județean Buzău sunt ocupate, iar numărul celor care vin este din ce în ce mai mare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: