Rospotrebnadzor: Vaccinul anti-Covid EpiVacCorona are o eficiență de 100%
Full Article 1 minutes read

Rospotrebnadzor: Vaccinul anti-Covid EpiVacCorona are o eficiență de 100%

Rospotrebnadzor susține că vaccinul anti-Covid EpiVacCorona este eficient în proporție de 100%. Prima și a doua etapă de testare s-au desfășurat în perioada iulie-septembrie. În faza a doua au participat 86 de voluntari. Jumătate dintre ei au fost imunizați, iar cealaltă jumătate a primit placebo. Toți pacienții cărora li s-a administrat preparatul se simt bine, dă asigurări instituția, scrie RBC pe 19 ianuarie.

Potrivit rezultatelor primelor etape de testare, eficiența preparatului EpiVacCorona constituie 100%, se arată în raportul Rospotrebnadzor.

„Eficiența vaccinului este compusă din eficiența imunologică și cea profilactică. Potrivit rezultatelor primei și celei de-a doua etape de testări clinice, eficiența imunologică a vaccinului EpiVacCorona constituie 100%”, se arată în comunicat.

Vaccinul EpivacCorona a fost elaborat de Centrul de stat de virusologie și biotehnologie „Vektor” din cadrul Rospotrebnadzor și a fost înregistrat în octombrie. Preparatul este cel de-al doilea întregistrat în Rusia, după „Sputnik V”, elaborat de Centrul „Gamalei”.

Președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat că ambele vaccinuri sunt absolut sigure și eficiente. Vicepremierul rus Tatiana Golikova susține că niciunul dintre preparate nu provoacă efecte adverse serioase.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: