Alaiba îl acuză pe Dodon că a creat o schemă de corupție privind importul energiei electrice. Răspunsul președinției
Full Article 2 minutes read

Alaiba îl acuză pe Dodon că a creat o schemă de corupție privind importul energiei electrice. Răspunsul președinției

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a expediat o sesizare adresată procurorului general Alexandr Stoianoglo, prin care îi cere să efectueze „un control riguros asupra legalității acțiunilor președintelui Igor Dodon”. Parlamentarul îl acuză pe șeful statului că ar fi prejudiciat securitatea energetică a țării și susține că există bănuieli că Igor Dodon ar fi implicat în scheme de corupție.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba susține că, pe vremea când era ministru al Economiei, Igor Dodon ar fi creat prima schemă din importul energiei electrice, iar în rezultatul acesteia, consumatorii finali ar plăti tarife mult mai mari.

„A plantat prima companie căpușă în 2008. Practic imediat, tarifele la energie electrică au crescut cu 30%. Urmare a acestui fapt, doar în anul 2008 cetățenii au achitat cu 12 milioane USD mai mult. În doar 2 luni Dodon renegociază și semnează un contract nou cu Ucraina. În contractul nou, Moldova cumpăra electricitate tot de la Ucraina, doar că…în mijloc apare o companie înregistrată în Ungaria”, a scris deputatul PAS.

Dumitru Alaiba a mai scris că este de părere că a fost grav prejudiciată securitatea națională, securitatea energetică a țării, bugetul de stat, dar și veniturile cetățenilor.

„Dodon nu a acționat în interesul țării, ci în interesul privat al anumitor persoane. Foarte posibil că această istorie este despre unul dintre primele kulioace ale tânărului Igor. Despre asta am vorbit și în trecut, dar Procuratura lui Plahotniuc nu a acționat. Poate procuratura cică independentă va acționa, până când nu a expirat termenul de prescripție”, a conchis Alaiba.

Ministrul Economiei Igor Dodon este autorul primei scheme din importul energiei electrice. A plantat prima companie…

Posted by Dumitru Alaiba on Tuesday, 25 August 2020

Contactată de NM pentru un comentariu, șefa serviciului de presă a Președinției, Carmena Sterpu, a răspuns: „Înțelegem intențiile politice ale deputaților din opoziție în ajunul alegerilor. E dreptul lor să se manifeste așa cum pot”.

Amintim că Igor Dodon a deținut funcția de ministru al Economiei și Comerțului și cea de prim-viceprim-ministru în perioada 31 martie 2008 – 11 septembrie 2009.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: