Alocațiile copiilor cu cetățenie română – dublate. La ce sumă vor ajunge
Full Article 2 minutes read

Alocațiile copiilor cu cetățenie română – dublate. La ce sumă vor ajunge

Camera Deputaților din România a aprobat astăzi, 18 decembrie, în calitate de for decizional, cu 179 voturi „pentru” și 29 abțineri, propunerea PSD de dublare a alocațiilor pentru copiii cu cetățenie română, informează Observator.tv. Astfel, plățile lunare vor crește de la 150 de lei românești (circa 605 lei moldovenești), la 300 de lei românești (circa 1209 lei moldovenești), de anul viitor, dacă preşedintele Iohannis va promulga măsura legislativă.

Astfel, pentru copiii cu vârsta până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, se va aloca 600 de lei românești (circa 2420 de lei moldovenești), pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani – 300 de lei românești (circa 1209 lei moldovenești) și 600 de lei românești (circa 2420 de lei moldovenești) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Impactul bugetar al măsurii este de aproximativ șase miliarde de lei românești, precizează sursa citată.

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a precizat marţi că politicienii se joacă cu focul, după aprobarea propunerii de către comisii, pentru că deficitul ar putea ajunge la 5%.

„Asta înseamnă, doar din alocaţii, deficitul să se ducă la 4,13%, alături de reducerea TVA se duce la 5% cu deficitul. Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România şi nu-mi fac mie rău, nu fac rău PNL, ci fac rău românilor, pentru că ce s-a întâmplat azi în parlamentul României este văzut de pieţele internaţionale, iar dacă se întâmplă ceva cu costul de finanţare al României este vina oamenilor iresponsabili care aruncă astăzi ţara în aer”, a precizat oficialul.

Precizăm că în Republica Moldova locuiesc peste 230 900 de cetăţeni români cu drept de vot. Luând în considerare și copiii, numărul cetățenilor români care locuiesc în țara noastră este cu mult mai mare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: