„Avem o erupție epidemiologică”. Chișinăul înregistrează o creștere a cazurilor de Covid și infecțiilor respiratorii
Full Article 2 minutes read

„Avem o erupție epidemiologică”. Chișinăul înregistrează o creștere a cazurilor de Covid și infecțiilor respiratorii

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău rămâne una îngrijorătoare. Declarația a fost făcută de șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă. Potrivit oficialului, capitala înregistrează în ultima săptămână o creștere a numărului cazurilor de Covid, dar și a infecțiilor respiratorii. Gîlcă spune spitalele municipale au o insuficiență de locuri pentru persoanele infectate cu Covid. 

„Datele statistice pe săptămâna trecută arată sporirea morbidității prin infecția Covid în comparație cu săptămâna precedentă. Avem o creștere a infecției cu Covid de 2 ori. De asemenea, avem o creștere a infecțiilor respiratorii cu circa 23%, comparativ cu săptămâna precedentă”, a anunțat Gîlcă, la ședința Primăriei din 21 februarie.

„Am înregistrat și cazuri de decese Covid, avem o insuficiență deja de locuri în spitalele Covid. A fost activat și Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie pentru internarea pacienților cu Covid”, a adăugat oficialul.

Gîlcă a menționat că „situația este una foarte specifică. „Avem în paralel o erupție epidemiologică atât de infecții respiratorii cât și de gripă. Această suprapunere a infecțiilor respiratorii, a gripei sezoniere și a Covidului fac aceste infecții să aibă forme mult mai complicate și ca perioada de recuperare să ia mult mai mult timp”, a precizat el.

În ultima săptămână s-au înregistrat 2 956 de adresări la spitalele municipale – „cu circa 250-255 de adresări mai multe decât în săptămâna precedentă”. „Dintre aceștia, 1 562 de pacienți au fost internați. Predomină infecțiile respiratorii”, a conchis șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: