Custodele Coroanei române: Acum este momentul potrivit pentru a face din Moldova o parte a familiei noastre europene
Full Article 2 minutes read

Custodele Coroanei române: Acum este momentul potrivit pentru a face din Moldova o parte a familiei noastre europene

Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei române, a venit cu un mesaj de susținere pentru Republica Moldova, în ziua când la Bruxelles se dezbate cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE). Potrivit Majestății Sale, sprijinirea Republicii Moldova în idealul ei de aderare la UE este o datorie istorică și morală pentru Coroana Română.

„Îmi exprim profunda încredere și convingere că acum este momentul potrivit pentru a face din Republica Moldova o parte a familiei noastre europene de națiuni demne și sigure”, se arată în mesajul Majestății Sale Margareta, difuzat de Familia Regală a României.

În mesajul postat Custodele Coroanei române amintește de proiectele în care a investit în țara noastră în ultimele două decenii  și menționează că „Coroana Română” este un instrument de sprijin și un depozitar de valori europene”.

De precizat că astăzi, pe 23 și mâine, 24 iunie, la Bruxelles se desfășoară reuniunea Consiliului European. Țările membre urmează să decidă dacă acordă sau nu statutul de candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, aceasta fiind o prerogativă a șefilor de state și de guverne din țările membre ale UE. Anterior, Comisia Europeană a recomandat ca cele două țări să primească acest statut.

Ucraina, Georgia și Republica Moldova au depus cereri de aderare la UE la începutul lunii martie, după ce Ucraina a fost invadată de armata rusă, în februarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: